Ce este biorezonanta ?

Ce este biorezonanta?
Biorezonanta este o metoda moderna de diagnostic si tratament, nou introdusa intre metodele de investigatie medicala:
-diagnosticarea se realizeaza cu ajutorul unei aparaturi ultra-moderne de culegere a informatiei in sistem NLS (non-linear sistem).
-tratamentul de corectie energetica si bio-informationala de precizie (Meta Terapie) utilizeaza sisteme laser.
In prezent aceasta metoda este utilizata in cosmonautica, pe statiile orbitale. Citeste mai mult Continuare

Despre noi

Centrul Naturist Steaua Divina va ofera consultatii medicale si tratamente realizate cu profesionalism de medici competenti in terapiile naturiste: fitoterapie, apiterapie, dietoterapie naturista, dezintoxicare, ayurveda - Stiinta vietii, sexologie, reflexologie, presopunctura, cromoterapie, aromaterapie, bioterapie, masaj terapeutic, gimnastica psiho-somatica, yoga. Cabinetele sunt dotate cu aparatura ultramoderna de diagnosticare prin biorezonanta. Citeste mai mult Continuare

Articole noi

Fitoterapie ; Dietoterapie naturista ; Dezintoxicare ; Ayurveda - Stiinta vietii
Sexologie
; Reflexologie ; Presopunctura ; Cromoterapie ; Aromaterapie ; Bioterapie ; Masaj terapeutic ; Gimnastica psiho-somaticaCiteste mai mult Continuare

Contact

Adresa noastra in Bucuresti este B-dul Dimitrie Pompei nr 3-5, sect.2 (in zona statiei de metro Pipera), iar in Iasi este Str. General Berthelot nr. 10 (langa Spitalul de Urgenta). Pentru a obtine o programare, va rugam sa ne contactati in Bucuresti la numarul de telefon 021/2331950, iar in Iasi la numarul de telefon 0232/248604. Ne puteti contacta si prin email completand urmatorul formular:

Citeste mai mult Continuare

Yoga

Cunoscuta uneori in Occident sub forme vulgarizate si degradate, YOGA este o veritabila stiinta a fiintei umane ce constituie totodata o disciplina spirituala extrem de riguroasa. Cuvantul YOGA vine de la radacina indo-europeana care poate fi tradusa in limba romana prin “JUG” sau A UNI, A IMPREUNA, A FUZIONA, A PUNE LA UNISON.
In limba sanscrita, sensul originar al cuvantului YOGA este “ATELAJ”, ceea ce corespunde unei reprezentari a psihicului uman considerat ca fiind condus de niste cai naravasi (facultatile simturilor, pasiunile), care se sforteaza sa-l stapaneasca pe conducatorul carului (intelectul, BUDDHI), iar haturile corespund mentalului (MANAS).
Aceasta imagine este mentionata in cele mai vechi scrieri ale intelepciunii orientale, UPANISHADELE, si in viziunea acestora sufletul neputincios ar putea fi condus in mod iremediabil in prapastie, daca el nu ar putea utiliza YOGA, metoda care ii va permite sa stapaneasca caii si chiar sa coboare din car, sau cu alte cuvinte sa se elibereze.
Cea mai veche expunere sistematica a sistemului YOGA se gaseste in textul YOGA-SUTRAS al lui PATANJALI (secolul I i.e.n.). Fiind extrem de condesat , acest text nu este in fond decat un indreptar care totdeauna trebuia sa fie insotit de anumite invataturi orale secrete. Tocmai de aceea pentru cel care nu a practicat sau nu practica YOGA acest text ramane in mare parte enigmatic.

HATHA YOGA implica :
- posturi corporale speciale cu efecte benefice complexe (ASANA),
- relaxare profunda (SHAVASANA),
- controlul si ritmarea suflurilor prin respiratie (PRANAYAMA),
- procedee fundamentale de purificare (KRIYAS),
- procedee de concentrare mentala care urmaresc sa armonizeze corpul, facandu-l cat mai suplu si relaxat.
Toate aceste exercitii concertate maresc vitalitatea, asigura o sanatate deplina, si ajuta la vindecarea diferitelor boli.

Printr-o dieta adecvata, corpul fizic este gradat si complet purificat, iar aceasta face ca impuritatile si toxinele sa fie eliminate in acelasi timp, creandu-se astfel conditii ca vitaminele si oligoelementele sa poata fi mai bine utilizate si asimilate de catre sistem. Procedand astfel corpul si mintea sunt complet purificate, iar practicantul dobandeste in scurt timp controlul asupra mentalului.

Iata o parte din AVANTAJELE practicii yoga:
- elimina stresul
- amelioreaza tensiunile psihice, depresiile, nevrozele
- imbunatateste si vindeca o serie de afectiuni ale corpului fizic
- amplifica memoria si procesele mentale
- echilibreaza toate structurile fiintei
- stimuleaza sistemul imunitar
- induce o stare profunda de calm si pace interioara
- deschide calea catre intelepciune
- elibereaza fiinta de prejudecati, inhibitii si limitari
- imbunatateste capacitatea de a comunica cu ceilalti
- armonizeaza viata sexuala
- dinamizeaza vointa
- amplifica increderea in sine
- faciliteaza reusita pentru succes
- armonizeaza structura corpului fizic, eliminand surplusul de greutate
- intareste si tonifica musculatura
- mareste atentia si concentrarea
- trezeste si amplifica capacitatea de a iubi
- deschide fiinta catre o comunicare spirituala autentica cu Universul si cu Dumnezeu.

Efectele predominante ce se resimt din ce in ce mai pregnant (sau atitudini-YOGA) sunt:
- echilibru
- incredere in sine
- energie crescuta
- rezistenta la oboseala si stress
- o senzatie relaxanta de bunastare calma
- regenerare rapida
- o mai buna odihna gratie deconectarii complete
- creativitate si concentrare
- acumulare de energie
- rearmonizare fizica si psihica,

“Cei care folosesc cu intelepciune Hatha-Yoga si aspira din toate puterile sa ajunga dincolo de limitele umane vor ajunge si vor ramane puri si puternici. Ei vor atinge astfel o varsta inaintata si vor avea totdeauna o mare vigoare si o sanatate infloritoare.”

Asana sau postura corporala in Yoga

In yoga, asana este considerata a fi o simultana stradanie a trupului, a sufletului si a mentalului de a vibra la unison cu nemarginirea.
ASANA este o postura statica realizata cu o concentrare specifica. Ea este mai mult decat un exercitiu fizic, este o modalitate de integrare psihosomatica. Aceasta apropiere blanda si respectuoasa de misterele fiintei se bazeaza pe reeducarea posturala si vizeaza ca, prin intermediul corpului, sa conduca la trezirea spirituala.
Cel care o practica descopera pacea interioara si armonia, remarcand in acelasi timp ca nivelul sau energetic si vital creste in mod considerabil. O asana este prin urmare o postura statica care faciliteaza relaxarea schemelor fizice si mentale inscrise in subconstient. Asemenea scheme perturba si chiar blocheaza libera expresie a miscarii si a creativitatii fiintei. Inconstiente si restrictive, ele se dezvolta adesea ca raspuns la accidente, boli, socuri, traumatisme emotionale datorate stresurilor vietii cotidiene, grijilor, responsabilitatilor, nemultumirii, tristetii. Ele se manifesta sub forma tensiunii, a retinerii, a rigiditatii sau intepenirii, a durerii sau limitarii functionale.
Sugerand tesuturilor corporale printr-o concentrare adecvata, in timp ce ne aflam in postura statica, o noua modalitate de a fi si de a simti, mai usoara si mai libera, mentalul transmite mesaje sistemului de receptie, care raspunde prin relaxare, energizare si bunastare. Procedand astfel putem constata ca mentalul si emotiile se destind in aceeasi proportie cu corpul.
Practica asidua cu o cat mai buna constientizare, a posturilor speciale yoga, cunoscute sub numele de ASANA determina multiple fenomene de rezonanta cu diferitele niveluri vibratorii subtile sau focare de energie din Univers.

autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru
Mentorul spiritual al Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut
Intoarcere la pagina cu terapii