Ce este biorezonanta ?

Ce este biorezonanta?
Biorezonanta este o metoda moderna de diagnostic si tratament, nou introdusa intre metodele de investigatie medicala:
-diagnosticarea se realizeaza cu ajutorul unei aparaturi ultra-moderne de culegere a informatiei in sistem NLS (non-linear sistem).
-tratamentul de corectie energetica si bio-informationala de precizie (Meta Terapie) utilizeaza sisteme laser.
In prezent aceasta metoda este utilizata in cosmonautica, pe statiile orbitale. Citeste mai mult Continuare

Despre noi

Centrul Naturist Steaua Divina va ofera consultatii medicale si tratamente realizate cu profesionalism de medici competenti in terapiile naturiste: fitoterapie, apiterapie, dietoterapie naturista, dezintoxicare, ayurveda - Stiinta vietii, sexologie, reflexologie, presopunctura, cromoterapie, aromaterapie, bioterapie, masaj terapeutic, gimnastica psiho-somatica, yoga. Cabinetele sunt dotate cu aparatura ultramoderna de diagnosticare prin biorezonanta. Citeste mai mult Continuare

Articole noi

Fitoterapie ; Dietoterapie naturista ; Dezintoxicare ; Ayurveda - Stiinta vietii
Sexologie
; Reflexologie ; Presopunctura ; Cromoterapie ; Aromaterapie ; Bioterapie ; Masaj terapeutic ; Gimnastica psiho-somaticaCiteste mai mult Continuare

Contact

Adresa noastra in Bucuresti este B-dul Dimitrie Pompei nr 3-5, sect.2 (in zona statiei de metro Pipera), iar in Iasi este Str. General Berthelot nr. 10 (langa Spitalul de Urgenta). Pentru a obtine o programare, va rugam sa ne contactati in Bucuresti la numarul de telefon 021/2331950, iar in Iasi la numarul de telefon 0232/248604. Ne puteti contacta si prin email completand urmatorul formular:

Citeste mai mult Continuare

Dezintoxicare

Dezintoxicarea este un proces natural ce are loc continuu in organismul uman. Prin acest proces se realizeaza transfomarea in interiorul corpului, a unui produs toxic introdus in organism intr-unul sau mai multe alte produse netoxice ori cu toxicitate redusa si de eliminare a toxinelor prin urina, fecale, transpiratie si expiratia aerului.

Exista trei cauze care conduc la acumularea substantelor nocive in corp:
1. Ingerarea unei cantitati mari de alimente, cu mult peste necesarul organismului. Aceasta duce la suprasolicitarea sistemului digestiv, la digerarea si asimilarea incompleta a componentilor alimentari, avind ca rezultat formarea unor produsi neasimilabili ce devin toxici pe masura ce timpul de ramanere in organism, pana la evacuarea lor, creste.
2. Insuficienta eliminare a toxinelor din corp prin fecale (in caz de constipatie), prin urina (datorat consumului unei cantitati insuficiente de lichide), prin transpiratie (in cazul blocarii eliminarii prin piele a toxinelor cu substante cosmetice perspirante sau prin lipsa de aerisire a corpului, purtarea de haine sintetice direct pe piele etc.).
3. Consumul unor alimente care sunt recunoscute ca fiind otravuri pentru organism: carnea, zaharul si produsele zaharoase, cele care contin aditivi alimentari, produsele sintetice, ultrarafinate, alcoolul, cafeaua.

Cum ne dam seama ca avem nevoie de dezintoxicare?
Conform lui dr. Steinman, de la Academia Nationala de Stiinte din SUA, orice persoana sanatoasa are un nivel specific de toleranta la actiunea toxinelor, pentru mentinerea echilibrului biochimic si metabolic al corpului. in cazul in care cantitatea de toxine din corp se afla sub acest nivel, corpul se adapteaza si le elimina de la sine. “Oricum, spune Steinman, cand sistemul este depasit, mecanismul de aparare al corpului nu mai functioneaza si pot apare simptome ca: oboseala cronica, confuzie, irascibilitate etc”.
Testele de laborator pot indica de asemenea necesitatea detoxificarii. Testele includ analiza sangelui, urinei, scaunelor, precum si analiza firului de par. Medicii care nu sunt familiarizati cu procesele de detoxificare pot ezita sa faca asemenea teste. Persoanele care inteleg necesitatea unui program de detoxificare trebuie sa caute un terapeut care cunoaste si recomanda acest concept naturist.

Exista totusi si posibilitatea unei autoevaluari a gradului de incarcare a corpului nostrum cu toxine, urmarind cele 10 semne ale intoxicarii organismului:
1. Apar frecvent stari de oboseala nejustificata, plictiseala, apatie, energie scazuta, chiar si in conditiile in care ne odihnim si ne hranim suficient.
2. Perioada de somn creste peste masura, ne este foarte greu sa ne trezim dimineata si ne simtim uneori mai obositi decat ne-am culcat.
3. Fecalele au un miros puternic exterem de neplacut. Transpiratia prezinta un miros patrunzator. Poate sa apara simultan un miros neplacut al respiratiei (halena).
4. Limba prezinta dimineata depozite albicioase.
5. Simtim tot mai frecvent nevoia de a manca dulciuri in cantitate mare; simtim nevoia de a consuma alimente prajite in ulei, grele, arse, excesiv sarate sau condimentate.
6. Apar una sau mai multe dintre starile depresie, anxietate, frica, nervozitate acccentuata si iritabilitate, isterie, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap, confuzie, plictiseala, indispozitie, dorinte sexuale intense si necontrolate.
7. Simtim o stare de greutate a membrelor si corpului in general. Resimtim “supraincarcarea” prin starea de tensiune la nivelul ficatului. Ne confruntam cu stari de ingestie, voma, greata.
8. Respiratia este de amplitudine redusa , insuficienta.
9. Exista una sau mai multe afectiuni de natura cronica (acnee, hemoroizi, psoriazis, migrene, constipatie etc.). Ne-am confrutat cu boli degenerative, de metabolism sau imunitate (printre care diabet, alergii, reumatism, artrita, cancer, boli ale sangelui, boli infectioase frecvente).
10. Suntem predispusi la obezitate sau depuneri dizarmonioase de tesut adipos pe diferite zone ale corpului.

Beneficiile dezintoxicarii
Experienta arata ca fara utilizarea dezintoxicarii, rezultatele terapeutice sunt doar partiale, iar in cazul bolilor cronice, vindecarea este incerta, indiferent cat de scumpe ar fi medicamentele administrate. Nu intamplator dezintoxicarea periodica este recomandata de sute de ani, chiar si de preceptele religioase (in religia ortodoxa, posturile periodice, cu ocazia marilor Sarbatori crestine).
“Cred ca procesul dezintoxicarii prin diete speciale de purificare cu sucuri sau posturi negre este modalitatea care lipseste acum pentru sanatatea corpului si prevenirea bolilor cronice precum cancerul, probleme cardiovasculare, artrite, diabet si obezitate. Dieta moderna cu exces de proteine animale, grasimi, cafea, alcool si chimicale inhiba functionarea optima a celulelor si tesuturilor noastre. Eliminarea toxinelor si a reziduurilor va restabili functionarea optima si vitalitatea” — spune dr. Elson Haas, director al Clinicii Marine de Medicina Preventiva si Educatie asupra Sanatatii din San Rafael, California.
Dr. Elson Haas tine posturi cu sucuri in mod regulat de aproape 20 de ani si isi sfatuieste pacientii sa practice periodic unele forme de detoxifiere pentru a elimina reziduurile si celulele moarte, a revitaliza functiile naturale ale corpului si capacitatea de vindecare. El spune ca pe langa claritatea mentala marita, cel mai important si mai de durata efect al terapiei de detoxificare este reducerea stresului sistemului imunitar.

Cei mai multi dintre terapeutii naturisti valorosi au apelat la dezintoxicare ca element esential in terapiile lor, chiar si in bolile cele mai grave. Aici ii putem mentiona pe Gunter, Kneipp, Kuhne, Oshawa, Valeriu Popa, Suvorin, Bragg, Berner etc. Cu totii au o viziune asemanatoare in ceea ce priveste faptul ca organismul isi poate regasi cu mare usurinta sanatatea si echilibrul in conditiile in care substantele nedorite accumulate de-a lungul multor ani de viata dizarmonioasa sunt eliminate gradat. Mai multi dintre acestia, la unison cu cunostintele traditiilor stravechi ale vindecarii, considera ca multe din manifestarile unor boli (cum ar fi eruptiile, tusea, voma etc.) sunt in unele situatii eforturi ale organismului de a elimina aceste substante nocive.
Alte beneficii pot include cresterea vitalitatii, reducerea presiunii sanguine si a grasimilor din sange (colesterolul si trigliceridele) si sporirea asimilarii vitaminelor si mineralelor. Detoxifierea este instrumentul optim pentru mentinerea functionarii normale si a integritatii florei intestinale si poate spori capacitatea naturala a corpului de a rezista la infectii, alergii si boli de piele. Dr. Haas adauga ca multi oameni se vor simti intineriti din punct de vedere fizic si mental dupa terapia de dezintoxicare, cu o reducere corespunzatoare a simptomelor si bolilor.

Cele mai cunoscute si mai eficiente cure si regimuri de dezintoxicaresi purificare a organismului sunt:
cura cu sucuri de fructe sau legume
- regimurile de cruditati sau hrana vie (de tip Gunter)
- regimul cu cereale Oshawa
- regimul ovo-lacto-vegetarian
- regimul alimentar cu orez si lapte,
- regimurile alimentare yang
- diferite forme de post (de la postul crestin in care se consuma numai vegetale la postul complet sau negru in care se bea numai apa).

Exista o serie de modalitati si procedee terapeutice de detoxifiere, care pot fi practicate in paralel cu unul din regimurile de mai sus: purificarea nazala si curatarea limbii, voma terapeutica, clisma si procedeul de purificare a intregului tub digestiv.

Intoarcere la pagina cu terapii